De aanschaf van een kinderfiets, van zijwieltjes tot BMX

Nederland is een fietsland en onze kinderen groeien er mee op. Dat houdt wel in dat we onze kinderen vanaf de leeftijd van 3, 4 jaar op een goede en veilige fiets moeten zetten. Vooral dat veilig is belangrijk, want jonge kinderen weten niet meteen wat allemaal kan en niet kan en zijn zich niet compleet bewust van de risico’s van het fietsen. Naast de aankoop van een kinderfiets is het dus van belang het kind ook meteen bij te brengen wat fietsen inhoudt en gelukkig zien we veel scholen regelmatig fietslessen geven.
De aankoop van een nieuwe kinderfiets is echter nog niet zo eenvoudig, want kinderen groeien en groeien soms heel snel. Zo heb je nog een fiets die prima past, een jaar later is het kind er alweer te groot voor geworden. Dat zal bijvoorbeeld op financieel gebied enige overwegingen geven.
Fietsen zijn best duur, zeker de goede, en dan is het positief te noemen als een fietswebshop als City-Bikes.nl hun Spirit fietsen tegen uitermate aantrekkelijke prijzen aanbiedt. Als we de recensies hierover doornemen, zien we dat heel veel ouders deze mening delen.

Mooi, Leuk, Dope, Cool, Vet, Gaaf, Schattig, Blits

In de ontdekking van de wereld om ons heen, vooral als we kind zijn, speelt de kinderfiets een belangrijke rol. Kinderen zijn uit zichzelf nieuwsgierig en gaan graag op ontdekkingsreis. In eerste instantie is dat rondom huis, maar na verloop van tijd steeds verder. De kinderfiets maakt het mogelijk die afstand van exploratie aanzienlijk te vergroten. Toch lijkt er hier een kleine kink in de kabel te verschijnen. Als volwassene weten we, meestal uit ervaring, dat een wijdere wereld gebaat is bij een kwalitatief betere fiets. Bij het kind echter, zeker in de eerste jaren, zal slechts één conditie van belang zijn bij de aankoop van een nieuwe fiets: hoe ziet het eruit? Het kan nog zo’n krakkemikkig geval zijn, als het maar aan minstens één van de termen in de titel van deze paragraaf voldoet. Neem maar eens een kind mee naar een fietsenzaak en laat het kind kiezen.
Gelukkig heeft een kind ouders en die zijn over het algemeen wat verstandiger. Zij zullen niet alleen voor een mooie, leuke, dope, coole, vette, gave, schattige en blitse fiets gaan, maar ook rekening houden met alle benodigde veiligheidseisen.

 

city bikes ervaringen

 

Eigenschappen van de juiste fiets voor jouw kind

Hoewel dochter- of zoonlief uitsluitend oog zal hebben hoe haar of zijn nieuwe fiets eruit moet zien, zijn er toch een aantal vereisten waaraan die kinderfiets zal moeten voldoen.

• De eerste keuze die gemaakt dient te worden gaat over de grootte of hoogte van de fiets. Deze is afhankelijk van de leeftijd en lichaamslengte van het kind en heeft een min of meer directe verbintenis met de kledingmaat. Al deze gegevens komen uit bij de bandenmaat, 12 inch voor de allerkleinsten en met 2 inch elke keer oplopend tot 26 inch voor de jong volwassenen. Uiteindelijk is overigens de standaardmaat band voor een volwassene 28 inch. Op City-Bikes wordt er al aan gerefereerd, maar bijvoorbeeld op ouders.nl vindt je een netjes uitgewerkte tabel hierover.

• Een volgende stap is ervoor te zorgen dat de nieuwe fiets de benodigde kenmerken bezit om je kind veilig te laten fietsen. Ideaal hierin zijn onder andere een verstelbaar stuur en zadel. Niet alleen geeft dat de perfecte afstelling, maar kan ook aangepast worden als het kind groeit.

Uit onderzoek is ook gebleken dat de ideale stuurbreedte gelijk is aan de schouderbreedte van het kind.
Misschien is het niet direct nodig voor de allerkleinsten, maar het is van zeer groot belang dat de kinderfiets een goede verlichting heeft, inclusief de reflectoren. Hierbij is het verstandig te kiezen voor een vaste verlichting, mogelijk eentje die automatisch aangaat zodra het gaat schemeren. Die kliklampjes zijn misschien wel leuk, maar worden maar al te vaak vergeten.
Qua remmen kan men het beste kiezen voor terugtrapremmen, zeker bij jonge kinderen die nog niet de kracht hebben gebruik te maken van handremmen. Daarbij zijn handremmen veel kwetsbaarder; niet alle kinderen gaan even zuinig met hun fiets om.
Zorg altijd voor een goed slot, want helaas is diefstal is een van de meest voorkomende problemen in Nederland, zelfs van kinderfietsen.
Tenslotte willen we nog wijzen op een fietsaccessoire ter bescherming van je fietsende kind, de fietshelm. Het is echter nog niet door eenduidig onderzoek vastgesteld in hoeverre ze van nut zijn en je kind zal meestentijds het dragen ervan verafschuwen.

 

190 kinderfietsen op City-Bikes.nl

Fietsenwinkels, zowel fysiek als fietswebshops als City-Bikes met hun reviews, hebben inmiddels de ervaring opgedaan dat het leuk is als het kind voldoende keuze heeft. Voor de ouders zou het een stuk gemakkelijker zijn als er maar een stuk of wat modellen in verschillende kleurtjes beschikbaar zouden zijn; dat scheelt een heleboel gezeur en besluiteloosheid. City-Bikes heeft echter gekozen voor een uitermate ruim assortiment van bijna 200 jongens- en meisjesfietsen in allerlei maten, soorten en natuurlijk wederom kleuren. Zelfs als jouw zoon of dochter een fiets in luipaardmotief wil hebben, is er een omafiets beschikbaar in 20 en 24 inch met voordrager en voor een ongelooflijk lage prijs. Daar kun je best mee op school aankomen en zeker bekijks veroorzaken, en dat wil je toch met je nieuwe fiets, nietwaar?

 

Je kunt samen met je kind rustig door het aanbod bladeren en mogelijk aangeven aan welke diverse voorwaarden de fiets moet voldoen. Verder is het ideaal voor de puber die net opstandig genoeg is geworden om het niet leuk te vinden samen met pa of ma een fiets uit te zoeken. Tegenwoordig hebben ze zelf een tablet en kunnen op die manier geheel hun eigen gang gaan. Wel, tot het moment van betalen natuurlijk, want daarvoor heb je echt wel je ouders nodig.
Mocht na aankoop de fiets niet geschikt zijn, maak dan alsjeblieft gebruik van de retourregeling. Een slecht passende fiets kan immers de veiligheid van je kind aantasten.

Helaas ben je niet met één aanschaf klaar als het gaat om kinderfietsen. Kinderen groeien en dus moet er om de zoveel tijd een nieuwe aangeschaft worden. Kopen via een webshop is over het algemeen goedkoper en dat geldt zeker voor een fietswebshop als City-Bikes.nl. Met die regelmatig terugkerende vernieuwde aankoop van een kinderfiets is budget een belangrijke factor om rekening mee te houden. Lees gerust eerst de city bikes ervaringen op internet.

 

Author: admin

Share This Post On