Welke trouwjurk dragen als je een maatje meer hebt?

Je trouwdag is een van de meest bijzondere dagen in je leven, en het vinden van de juiste trouwjurk kan een stressvolle ervaring zijn. Maar voor bruiden met een maatje meer – petite of plus-size – kan het nog overweldigender voelen om een jurk te vinden die perfect past en die je mooi vindt om te dragen. Maak je geen zorgen! Wij hebben tips om het winkelen voor een trouwjurk gemakkelijker te maken, ongeacht je vorm of maat. Met wat tijd en geduld zul je volgens ons de perfecte look vinden die ook jouw lichaamstype accentueert en waardoor je je geweldig voelt als je door het gangpad loopt.

Overweeg een getailleerde jurk te dragen

Als we nadenken over wat we moeten dragen naar een speciale gebeurtenis, willen we er allemaal op ons best uitzien en ons zelfverzekerd voelen. Als je op zoek bent naar trouwjurken met een grote maat. Overweeg dan een getailleerde jurk te dragen in plaats van iets volumineus; als je de juiste pasvorm hebt, kan deze stijl je lichaamstype echt flatteren. Een getailleerde jurk is vooral flatterend als hij figuurnaden of andere vormgevende naden heeft die de contouren van je figuur omarmen. Probeer een smalle riem toe te voegen die je taille afslankt en tegelijkertijd je rondingen versterkt. Jurken met pasvorm zijn er in vele stijlen, van cocktailjurken tot avondjurken, dus het is gemakkelijk om er een te vinden die je perfect past en je individuele gevoel voor mode uitdrukt.

Zoek trouwjurken met heup-, taille- en borstplooien 

Winkelen voor een trouwjurk kan stressvol zijn, maar kiezen voor een jurk met plooien is een geïnspireerde keuze! Plooien zijn echt flatterend; ze zijn strategisch geplaatst bij de buste, taille en heupen om je silhouet definitie te geven zonder je rondingen te overweldigen. Met geplooide trouwjurken krijg je prachtige dimensie en sierlijke beweging die elk lichaamstype flatteert. Kies zorgvuldig, want de plaats en vorm van elke plooi kan een groot verschil maken in hoe slank of vol je figuur lijkt. Wat je ook kiest, één ding is zeker: met een geplooide bruids jurk voel je je zelfverzekerd, mooi, en klaar om je grote entree te maken op de grote dag!

Overweeg het dragen van een empire waist of A-lijn silhouet 

Als je je silhouet wat extra vorm en dimensie wilt geven, is een empire waist. Trouwjurken met een a-lijn is een goede optie. Deze stijlen jurken zijn geweldig om het oog meer definitie te geven door een optische illusie bij het middengedeelte te creëren die de extra omvang in dit gebied helpt af te leiden. Of je nu gaat voor een casual brunch look of een elegante avondjurk, deze stijlen bieden een flatterend ontwerp dat je gemakkelijk van dag naar nacht kunt transformeren. Je zult niet alleen houden van hoe het aanvoelt op je lichaam, maar je zult ook waarderen hoe veelzijdig deze stijlen kunnen zijn.

Laat een kleermaker de jurk perfect op maat maken 

Het op maat maken van een jurk kan het verschil maken in je algehele uitstraling. Met de hulp van een professionele kleermaker kun je een outfit die perfect bij je lichaam past op maat laten maken. Dit voorkomt niet alleen dat je een kledingstuk moet terugbrengen omdat het te groot of te klein was, maar het laat je ook je unieke stijl zien en creëert een ensemble dat precies bij je figuur past. Zoals ze zeggen: “Er gaat niets boven een op maat gemaakte pasvorm!” Investeren in een ervaren kleermaker om kleding te maken met de perfecte pasvorm is de kosten zeker waard en geeft je veel zelfvertrouwen bij het betreden van elk evenement.

Als aanstaande bruid met rondingen is het belangrijk een trouwjurk te vinden die je figuur flatteert. Je kunt een getailleerde jurk overwegen in plaats van een volumineuze, want dan komen je rondingen het best tot hun recht. Zoek naar jurken met heup-, taille- en buste plooien om je vorm verder te flatteren. Een empire waist of A-lijn silhouet is ook een goede optie om extra volume in het middengedeelte af te buigen. Het belangrijkste is dat de jurk perfect op je lichaam is afgestemd, zodat het niet lijkt alsof je in stof zwemt of moeite hebt om alles op zijn plaats te houden. Met de juiste jurk voel je je zelfverzekerd en prachtig op je trouwdag!

Author: admin

Share This Post On