Wat is het verschil tussen geharde en gelaagde glasplaten

Ben je van plan om een glasplaat aan te schaffen, maar weet je het verschil tussen een geharde en een gelaagde glasplaat niet? Een glasplaat is een handig product voor in huis. Er zijn glasplaten die je helemaal op maat kunt bestellen. Het maakt niet uit welk formaat. Jij geeft het formaat door en het wordt voor jou op maat gemaakt die jij nodig hebt. Ik zal je wat meer vertellen over wat het verschil is tussen een geharde en een gelaagde glasplaat.

Het verschil tussen een gelaagd en gehard glasplaat

Je komt het vaak tegen dat mensen het verschil tussen gelaagd en gehard door elkaar halen. Toch hebben deze twee glasplaten verschillende eigenschappen. Maar het belangrijkste verschil tussen deze twee is de reactie van het glas als het schade heeft. Je zult merken dat gehard glas in allerlei kleine stukjes glas zal veranderen. Dat kun je merken bij glazen binnendeuren. Gelaagd glas zal niet in kleine stukjes veranderen. Gelaagd las zal heel blijven. Gelaagd glas wordt gebruikt voor een voorruit van een auto of een glazen balustrade.

Waar kun je een geharde of gelaagde glasplaat voor gebruiken

Je kunt een glasplaat voor verschillende producten gebruiken. Zo zou je de glasplaten kunnen gebruiken voor in de keuken als achterwand, als douche wand, schuifdeur, douchedeur, glazen deur of als scheidingswand.

Een gelaagd glasplaat

Een gelaagde glasplaat heeft twee of meer ruiten. Deze ruiten zijn met elkaar verbonden. Dit is met een tussenlaag van kunststof. Dat kan een transparante of een onzichtbare tussenlaag zijn. Als gelaagd glas breekt zullen er geen stukken uitvallen. Door de kunststof laag zal die het glas goed bij elkaar houden. Het voordeel is dat je niet zo snel door een gelaagd glas zal vallen. Dat komt omdat het glas zo dik is.

Een gehard glasplaat

Gehard glas zal vijf keer zo sterk zijn als een gewoon glas dat dezelfde dikte heeft. Als het glas een breuk heeft zal het in kleine stukjes vallen. Gehard glas is warmte- en hittebestendig en kan zo’n vierhonderd graden hebben voordat er een breuk veroorzaakt zal worden.

Author: admin

Share This Post On