Waar moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe schoenen?

Iedereen heeft wel een paar schoenen in de kast staan die net niet lekker zitten. Ze knellen en schuren een beetje en zorgen voor irritatie aan je voeten. Dat is natuurlijk erg zonde, want de schoenen heb je vast niet gekocht om ze voor een korte periode te dragen. Hieronder staan enkele tips om dat te voorkomen.

Pas schoenen altijd het eind van de dag.

Als je een bezoekje aan een schoenenzaak doet om bijvoorbeeld mooie nieuwe Floris van Bommel schoenen aan te schaffen, doe dit dan aan het eind van de dag. Je voeten zwellen namelijk elke keer aan het eind van de dag iets op. Als je ze dus aan het eind van de dag past weet je ook zeker dat ze aan het eind van de dag niet gaan knellen.

Ga voor kwaliteit.

Goedkoop is duurkoop zegt men wel eens, dat is ook zeker met schoenen zo. Het aanbod van schoenen is gigantisch, ze zijn in diverse prijsklassen te verkrijgen. De basis van een kwalitatieve schoen ligt aan het materiaal, meestal is dit leer. Leren schoenen zijn misschien wat duurder maar geven wel vele malen meer comfort, stevigheid en waterdichtheid. Tevens ventileert leer ook zeer goed, waardoor je minder last van zweetvoeten zal krijgen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Lowa wandelschoenen. 

Author: admin

Share This Post On