Parka met bont

Dat het behoorlijk koud kan zijn op de Aleoeten leidt geen twijfel, hoewel het niemand zal verbazen als je niet meteen weet waar die precies liggen. Het is een eilandengroep tussen Alaska en Rusland en de bewoners aldaar hadden een stevig jack nodig om de weersomstandigheden te kunnen weerstaan. Uit pelsen werd een jas gemaakt met een capuchon die met bont werd afgezet. De parka, betekent letterlijk ‘jas gemaakt van pels’, was geboren.
De Amerikaanse krijgsmacht zag er wel wat in, gebruikte nylon en gewatteerde voeringen en die zijn nog veelvuldig te koop in zogenaamde armydumps.
Sindsdien heeft de mode-industrie het design opgepakt en is de parka met bont, vooral in de wat betere kledingzaken, te koop voor iedereen.

 

Parka met bont

 

De bontkraag

Bont is geen onomstreden product, maar het leidt geen twijfel dat het kwaliteiten heeft die in eerste instantie het dier, maar ook de mens, kunnen beschermen tegen regen, sneeuw, wind en kou.
Als men spreekt over de parka met bont, dan bedoelt men altijd de afzetting van de capuchon. Indien de capuchon dichtgetrokken wordt, blijft nog maar een deel van het gezicht onbeschermd, maar wordt omringd door een warme kraag van echt of nep bont. Zo wordt voorkomen dat wind en kou naar binnen kan glippen.

 

Dames winterjassen met bontkraag

Het aanbod van parka’s voor heren lijkt veel groter dan die voor dames, maar ook de moderne vrouw heeft, onder andere via webwinkels, de keuze uit een ruim assortiment. Winterjassen zijn over het algemeen niet erg modegevoelig, je koopt er niet eentje voor slechts één winter. Bij de aanschaf zoek je een degelijke jas, kwalitatief top, goed materiaal en indien je diervriendelijk wilt zijn, ga je voor een kraag van nepbont.
Een dergelijke damesparka met bont is te vinden in de prijscategorie tot 200 euro, geschikt voor de relatieve milde winters in Nederland, maar ook voor een sportieve skivakantie.

Author: admin

Share This Post On