Paraplu’s en onweer

Een stevige paraplu tegen wind en regen

De paraplu’s van Minimax staan erom bekend dat ze bijzonder goed bestand zijn tegen windstoten en hevig neerslag, zelfs een paraplu van Minimax is behoorlijk sterk. Maar wat doe je als het begint te onweren?

Is het gebruik van een paraplu veilig bij onweer?

De kans dat je wordt geraakt door de bliksem is behoorlijk klein. En bij een kleine kinderparaplu is die kans nog kleiner. Toch wil je liever voorkomen dat jij of je kind geëlektrocuteerd worden. Daarom kun je de Minimax paraplu het beste inklappen wanneer het begint te onweren. Dit gaat snel en gemakkelijk door het unieke open- en sluit systeem van de Minimax paraplu.

Tips bij onweer

De bliksem kan overal inslaan, dus ook inslaan in je paraplu. Probeer daarom als het onweert een veilige schuilplaats te vinden. Je kunt het beste dekking zoeken in een gebouw of in een auto met een dak. Moet je toch het onweer door, bijvoorbeeld omdat je onderweg bent? Vermijd dan hoge punten zoals heuvels, metalen constructies zoals elektriciteitsmasten, open water, bosranden en open vlakten. Ga ook niet schuilen onder een alleenstaande boom, de bliksem slaat sneller in op hogere punten. Je kunt een berekening maken van de afstand van het onweer door te tellen. Het aantal seconden tussen flits en donder gedeeld door drie is ongeveer het aantal kilometer tussen jezelf en de bliksem.

 

paraplu-10

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *