Op zoek naar een vaartuig voor de ultieme vaarplezier?

Voor het ultieme vaarplezier schaft u een rubberboot aan! U heeft keuze uit allerlei soorten en maten. Waaronder rubberboten, RIB’s, opblaasboten, opblaasbare kajaks, opblaasbare visboten. Om maar een enkeling te noemen. Bij de meeste watersportspeciaalzaken kunt u meer dan 50 verschillende modellen en soorten vinden. Opblaasbare boten hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van boten die vast van vorm zijn. Het grote voordeel van een rubberboot is dat er niet veel ruimte nodig is om de boot te stallen. Door onder andere deze redenen worden rubberboten vaak gekocht als vakantie- en recreatieboot. Maar ook als bijboot voor een kajuitboot of als primaire boot is een rubberboot zeer geschikt.

Kortom, een boot die garant staat voor veel vaarplezier. Veel mensen vragen zich af of een rubberboot niet heel erg snel lek gaat. Dit is niet het geval. De luchtkamers van de rubberboot worden gemaakt van stevig PVC en kunnen zeer goed tegen een stootje. Mocht het toch een keer gebeuren dat er een lek in de boot komt, dan is dit gemakkelijk te plakken.

Al van plan om een rubberboot te kopen?

Heeft u al interesse in een rubberboot kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Let ten eerste goed op of u een rubberboot wilt kopen of een RIB.

Deze boten lijken qua uiterlijk behoorlijk veel op elkaar en worden vaak door elkaar heen gehaald. Een grote verschil tussen deze boten is dat een rubberboot een zachte bodem heeft terwijl een rib een verharde bodem heeft. Niet te verwarren met een harde vloer, dat bij een rubberboot ook mogelijk is. Uiteraard is het belangrijk om uw wensen duidelijk te hebben. Gezien er ontzettend veel merken en soorten rubberboten bestaan is het verstandig om voldoende onderzoek te doen voordat u eentje gaat aanschaffen.

Verschillende types buitenboordmotoren

Soms kan het voorkomen dat een buitenboordmotor al zit inbegrepen bij uw rubberboot. Het kan ook zo zou zijn dat u die zelf dient aan te schaffen. Dan is het belangrijk dat u een buitenboordmotor kiest die voldoet aan de technische eigenschappen van uw boot. Verder dient u rekening te houden met de spiegelhoogte van uw boot. Deze heeft invloed op het type buitenboordmotor. Bij een spiegelhoogte tussen de 40-75 kiest u voor een langstaart. Een spiegelhoogte lager dan 50cm? Dan heeft u een kortstaartmotor nodig. Indien de spiegelhoogte tussen de 40-50 cm ligt kunt u zowel voor kort- als langstaart kiezen.

Al een keuze gemaakt?

Weet u precies welke rubberboot of buitenboordmotor u wilt? Maar bent u nog op zoek naar een deskundig bedrijf voor de aankoop hiervan? Doe online onderzoek naar diverse watersportspecialzaken bij u in de buurt. Tijdens dit onderzoek kunt u kijken naar de recensies van de voorgaande jaren. Deze kunnen u behoorlijk wat inzicht geven over het bedrijf en hun dienstverlening. Uiteraard kunt u ook de winkel bezoeken. Hier bent u direct in contact met de werknemers en het bedrijf. U krijgt dan een beter beeld van de service en diensten die de watersportspeciaalzaak u kan bieden.

Author: admin

Share This Post On