Led strips, gemakkelijk sfeer in je huis.

Led strips zijn onmisbaar voor wie eenvoudige, onopvallende en toch sfeervolle verlichting wil hebben. Met een led strip breng je in een handomdraai sfeer aan in een kille ruimte, zorg je voor voldoende licht in een donkere keuken en kun je vanuit je luie stoel de verlichting aanpassen aan je behoeften. Zo heb je bijvoorbeeld je mooie keuken op maat in een handomdraai uitgelicht.

 

ledstrips

Waarom moet ik een led strip hebben?

Met led strips haal je verlichting in huis die eenvoudig en onopvallend te monteren is. Weg met die irritante schemerlamp op de kast en zeg maar doei tegen de staande lamp die eigenlijk vooral in de weg staat. Met een tactisch gemonteerde led strip heb je net zoveel licht in je huis, maar dan zonder de ongemakken van je huidige verlichting. Led strips kun je snel daar monteren waar je wilt. Ze zijn energiezuinig, dus je energierekening zal er flink profijt van hebben. En door te kiezen voor strips met niet teveel leds per meter, kun je je huis ook nog eens sfeervol verlichten in een handomdraai.

Kunnen led strips overal hangen?

Ja hoor, je kunt ze zelfs buiten kwijt. Er zijn verschillende soorten led verlichting strip verkrijgbaar, ook voor buiten. Deze hebben een betere beschermingslaag en kunnen dus tegen het gure Hollandse weer. Je hebt er lang plezier van. Of je het nou binnen of buiten monteert, je moet wel altijd zorgen dat de netadapter op de goede plek hangt. Deze moet op een schone, droge plek hangen zonder in contact te komen met andere materialen.

Hoe monteer ik een led strip?

De montage van deze strips is over het algemeen extreem simpel. De meest eenvoudige led strips kun je namelijk gewoon opplakken. Je trekt de beschermlaag van de achterkant, kiest een glad oppervlak dat schoon, droog en vetvrij is en vervolgens kun je de led strip er zo tegenaan plakken. Zo heb je op een snelle manier licht onder je keukenkastjes, onder traptreden of langs de randen van je slaapkamer. Maar led verlichting in een strip kun je op meer plaatsen kwijt. Door gebruik te maken van een profiel. Led verlichting in een strip kun je met een profiel op elke gewenste plek plaatsen. Met een universeel profiel zit je altijd goed, maar er bestaan ook profielen die led licht bovenop kasten kunnen verspreiden of led licht in de hoek van een kamer kunnen brengen. Licht je speciale schilderij bijvoorbeeld uit, of werp een mooi licht op je vakantiesouvenirs. Is je led strip te lang? Dan is dat over het algemeen geen probleem. Inkorten van led strips is snel en eenvoudig, het kan alleen niet op elke plek op de strip. Let goed op waar de fabrikant aangeeft dat inkorten mogelijk is. Het kan handig zijn om bij het bestellen wat meer lengte te kiezen, omdat de plek om af te knippen niet altijd op de door jou gewenste plek zit.

Heb ik veel accessoires nodig?

Nee, als je zorgt dat je de goede adapter in huis hebt, ben je al een heel eind. Het is zaak te zorgen voor een voltage dat bij zowel strip als adapter gelijk is. Maar heb je dat voor elkaar, dan kun je gelijk aan de slag. Ben je wat meer avontuurlijk, dan is het mogelijk allerlei opties erbij te kopen. Zo kun je met een controller bijvoorbeeld vanuit je stoel de verlichting in- en uitschakelen en kun je zelfs verlichting kopen die je met een app bedient. Daarnaast bestaat er led licht in verschillende kleuren en met de juiste controller kun je daarmee in een oogwenk een feestelijke sfeer creƫren.

Author: admin

Share This Post On