Kussens, plaids en dekens: meubeldecoratie met een functie

Het is onduidelijk of meer mensen dat hebben, maar de term ‘kussens’ zal bij menigeen de herinnering oproepen van kussengevechten uit hun jeugd. Kussens hebben meerdere functies, maar om er iemand recht in de snuiter mee te meppen bleek altijd een prima opsteek tot gierende lachbuien.

 

blauwe kussens

 

Kussens

Een kussen is een gevulde zak, die gebruikt wordt om het lichaam op zachte wijze ondersteuning te bieden. De vulling kan bestaan uit diverse materialen als schuim, veren, kapok of andere synthetische of natuurlijke vulsels.
Als we het over kussens hebben, dan bedoelen we meestal bedkussens. Deze zorgen er voor dat het hoofd in een zo ontspannen mogelijke houding komt te liggen voor een goede nachtrust.
Kussens voor op de bank of stoel kunnen bijvoorbeeld dienen als ruggensteuntje, maar zijn ook heel goed te gebruiken als decoratie, als middel om welk hoekje, vooral stoelen en banken, van een extra vrolijk kleurtje en look te voorzien.

 

Plaid en dekens

Hoewel er niet veel verschil zit in hoe plaids en dekens er uitzien, en ze dezelfde functie hebben, bepaalt de plaats van gebruik de naamgeving. Beiden worden gebruikt om iemand warm te houden, de deken voor mensen in bed, de plaid voor mensen in een stoel of onderweg. Dat laatste wordt weergegeven in de vertaling of betekenis van plaid: reisdeken. Overigens worden beiden gemakkelijk verwisseld.

 

Het opsieren van je meubels

Mensen zijn esthetisch ingesteld: men ziet graag mooie dingen. Kussens voor op de bank, netjes gerangschikt of zelfs achteloos in een hoekje kunnen net dat beetje extra cachet geven aan je zitmeubels.
Plaids en dekens kunnen dat effect ook hebben, beschermen daarbij ook nog eens bank of stoel zelf, of laten je nog wat langer van een versleten meubel gebruik maken.

 

Het leuke aan het decoreren met kussens voor op de bank, plaids en dekens is, dat je je huiskamer met heel eenvoudige middelen om de zoveel tijd een nieuwe en frisse look kan geven. In plaats van rechthoekige ineens ronde kussens voor op de bank, of een blauwe plaid in plaats van een rode over die versleten, maar o zo comfortabele stoel en het leven ziet er ineens heel anders uit.
Experimenteer er maar eens flink op los, tenslotte is de huiskamer een plek waar we ons vooral thuis willen voelen en met een goede combinatie van meubeldecoratie kun je al een eind komen.

Author: admin

Share This Post On