Kraammand: 5 cadeautips voor in de mand

Als een goede vriendin of je zus een kindje verwacht, wil je haar natuurlijk extra in de watten leggen. Dat kun je doen door haar wat losse cadeaus te geven, maar leuker is het om alles in één cadeau te verpakken. Door middel van een kraammand. En die kun je vaak ook nog een geheel zelf samenstellen. Zo kies je bijvoorbeeld wat leuks voor de kleine zelf en wat handige spullen voor de kersverse ouders. Maar wat zijn nou leuke dingen om in zo’n kraammand te stoppen? We geven je een vijftal ideeën.

5 cadeautips voor in de kraammand

Rompertjes, luiers, knuffeltjes… Misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is nou leuk voor in de kraammand. 5 tips!

Tip 1: Knuffeltje

Knuffeltjes zijn zo leuk! En toch heerlijk om tegenaan te kruipen. Dus zeker een goed idee om een knuffeltje in de kraammand te doen. Een leuke zachte kleine of grotere olifant of een konijn.

Veel kinderen (en volwassenen) hebben een knuffel waar ze dierbare herinneringen aan hebben. Gekregen toen ze nog in de wieg lagen bijvoorbeeld. Helemaal kaal van al het knuffelen. En wat zou het mooi zijn als de knuffel die jij nu uitkiest voor de baby, later een dierbaar vriendje wordt voor altijd. Een die je letterlijk voor geen goud meer kwijt wilt.

Tip 2: Babykleertjes

Babykleertjes zijn er natuurlijk in het traditionele babyblauw en babyroze. Maar je kunt natuurlijk ook voor de neutralere vorm kiezen. Omdat je weet dat de kersverse ouders niet zo van die traditionele kleuren zijn of omdat je nog niet weet of het een meisje of jongen wordt. Ga eens shoppen bij de kleertjes van Newborn. Met landelijke kleuren ziet de baby er straks echt heel stijlvol uit. Kies overigens altijd even een maatje groter. De kleinste maten hebben de ouders hoogstwaarschijnlijk zelf al ingekocht. Vanaf maat 62 zit je altijd goed.

Tip 3: Boeken

Voorlezen aan kinderen kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom is het een goed idee om een voorlees of prentenboek in de kraammand te doen. Je hebt zelfs boekjes waar het kindje zelf de hoofdrol in kan spelen. Maar het lieve konijntje Nijntje doet het na al die jaren ook nog altijd heel goed, of een ander mooi boekje met plaatjes erin.

Maar ook boeken voor de (toekomstige) ouders zelf. Bijvoorbeeld over zwanger worden, met handige informatie voor zowel de moeder als de vader. Want wat als zwanger worden niet lukt? Dat en meer lees je in het boekje.

Tip 4: Verzorging voor mama

Een kraammand is natuurlijk niet compleet zonder iets voor de ouders. En mama mag ook wel eens even extra in de watten gelegd worden. Een leuk verzorgingspakket met lekkere zeepjes valt altijd in de smaak. Denk aan shampoo, fijne bodycremes of overige huidverzorgingsproducten. En als die producten ook nog eens 100% vrij van schadelijke chemicaliën zoals parabenen of siliconen, dan lever je ook nog eens een bijdrage aan een beter milieu. Win-win!

Tip 5: Kraamcadeaus voor papa

Natuurlijk vergeet je de toekomstige of kersverse vader ook niet. Ook voor hem is alles nieuw. Je kunt hem ook bijvoorbeeld een zwangerschapsboek cadeau geven in de kraammand. Wordt de vader in spe week voor week bijgepraat over de ontwikkeling van de baby en de hormonale veranderingen bij de vriendin / vrouw. En hoe je met ‘onredelijkheid’ van de moeder in spe omgaat.

Veel plezier met samenstellen van de kraammand!

Hopelijk hebben we je hiermee wat inspiratie gegeven. Aan jou de eervolle taak om een kraammand samen te stellen. En eigenlijk kun je het ook niet verkeerd doen natuurlijk. De tijd en energie die je steekt in het samenstellen van zo’n mand is alleen al een prachtig cadeau.

Author: admin

Share This Post On