Een jongenskamer inrichten doe je zo:

Je kinderen worden ouder en je jongste zoon is toe aan een grote jongens kamer. Hiervoor heb je wel creativiteit nodig. Voor de een, een makkelijkere klus dan voor de ander. Veel spullen moeten opnieuw aangeschaft worden. Een nieuw jongens bed , beddengoed, een bureau, een kast en misschien al wel een computer of spel computer. Maar hoe je doe je dit? En hoe maak je je jouw zoon blij met zijn nieuwe kamer? Dat lees je hier!

Het thema

Het is belangrijk een thema aan te houden voor de nieuwe kamer. Houd jouw zoon nou van videogames? Maak dan een kamer in thema van videogames. Denk aan het behang. Welke kleur maak ik dat? Een echte stoere jongenskamer hebben vaak de tinten blauw of zwart. Maak bijvoorbeeld 3 van de 4 muren een mooie blauwe kleur en op de ander wand een leuk behang met een print of motiefje. Het is natuurlijk wel belangrijk om te over leggen met je kind wat hij mooi vind. 

Zorg ervoor dat alle interieur zoals, het bed, het bureau, de kast of het speelgoed, past bij het behang en dus het thema. 

Het interieur

Heb je een zoon die naar de eerste klas gaat? Of al bezig moet gaan met het leren van school stof? Dan is het handig ook een bureau aan te schaffen op de kamer. Groene tinten geven een stoere indruk af. Denk eraan dat het bureau in goed daglicht geplaatst wordt. Zet het bureau onder een raam. Ook een bureau lamp is goed om aan te schaffen. Wanneer het donker is en er moet nog geleerd worden, kan het bureau lampje aan. 

Het uitzoeken van een nieuw bed kan een grote stap zijn voor de kinderen. Een groter bed of een bed zonder kantjes. De leeftijd van je kind speelt er bij mee wel jongens bed je gaat kopen. Het is belangrijk een bed te kopen wat groot genoeg is. Als je weer een bed koopt van dezelfde grote, kun je volgend jaar weer een nieuw jongens bed kopen. En zo blijft dat dan maar door gaan. Koop een bed dat neutraal is. Als de wanden al kleurrijk zijn en het bureau en de kasten wat accenten hebben. Is het overbodig een opvallend bed te kopen. De kamer wordt dan te druk en het blijft niet meer in het thema van de kamer. 

Wat de nieuwe kast betreft, is het handig een grote en simpele kast te kopen die ook nog jaren mee kan. Anders krijg je hierbij hetzelfde verhaal als met het bed. Een witte of zwarte kast, met lades of zonder of open of dicht. Kies je voor een kast met open vakken? Ga dan zeker voor een simpele kast. De opvulling in de kast zal dan gezien worden en je wil dat het neutraal blijft.

Een speelkamer

Het hangt ervan af hoe oud je zoon wordt, maar de meeste jongens tot de 2e klas zien een speelkamer wel zitten. Al is het tot de 2e een speelkamer met speelgoed, wordt het vanaf de 2e (en soms wel eerder) een gamekamer. Een bureau met twee computer schermen, een hele setting, led strips en van alles om het een gave studio te maken. 

Een speelkamer met speelgoed mag rommelig zijn. Er wordt toch wel rommel gemaakt met al dat speelgoed!

Hou je dus met het inrichtten aan je huisstijl en maak het niet te vol! Let ook op de wensen van je kind. Zo maak je samen een mooie kamer naar wens van beide.

Author: admin

Share This Post On