Een hangslot, ouderwets veilig en vertrouwd

In een tijd waarin er veel aandacht is voor veiligheid zijn we uiteraard extra zorgvuldig als het gaat om het beveiligen van onze persoonlijke bezittingen. De uitdrukking om alles “achter slot en grendel” te stoppen is hiermee misschien dan ook wel actueler dan ooit. Maar welk type slot gebruik je dan in het geval van “achter slot en grendel leggen?” Er zijn wat dit betreft vandaag de dag nogal wat mogelijkheden. Kies je voor digitale sloten, kettingsloten of kies je wellicht toch voor het oude vertrouwde hangslot? Want soms vergeten we in tijden van moderne technologie en technische snufjes nog wel eens dat er oplossingen zijn die al vele jaren op de markt zijn en die hun sporen al lang en breed hebben verdiend. Hangsloten zijn hier goede voorbeelden van.

 

hangslot

 

Neem hangsloten mee op reis

Een hangslot is echt niet alleen handig voor thuis. Als u op vakantie gaat kunt u ook veel baat hebben bij het gebruik van dit soort sloten. Stel dat je bijvoorbeeld een vaste seizoensplaats hebt op een camping. Vaak heb je buiten jouw verblijf dan wel iets van een opbergruimte geplaatst waarin je bijvoorbeeld tuinmeubilair opbergt gedurende jouw afwezigheid. Een dergelijk slot is een gemakkelijk en veilige oplossing om deze tegen grijpgrage handen van anderen te beschermen. Verder is een hangslot op de disselbak van elke caravan of vouwwagen een absolute aanrader. Door middel van eigenlijk zoiets simpels als een slot voorkom je zo dat spullen tijdens bijvoorbeeld een tussenstop op een parkeerplaats worden gestolen. Een discus hangslot is wat dit betreft een heel geschikte en betrouwbare oplossing.

 
Hangsloten heb je in verschillende maten. Dit maakt ze ook heel geliefd bij backpackers of bij rugzaktoeristen die regelmatig een stedentrip boeken. De vakantieganger kan immers rekenen op de warme belangstelling van het (buitenlandse) boevengilde. Rugzakken zijn hierbij een gewild object. Zakkenrollers weten als geen ander in no time waardevolle spullen uit jouw rugzak te ontfutselen. Hangsloten brengen uitkomst, want een kleine variant hiervan kan al een hoop ellende voorkomen. Gewoon een hangslotje aan beide ritsen van de rugzak en klaar is Kees. Zakkenrollers zoeken een zo’n gemakkelijk mogelijk doelwit uit en zullen jouw “beveiligde” rugzak in dit geval dan ook liever links laten liggen.

 

Praktische voordelen van sloten

Hangsloten hebben een aantal praktische voordelen in vergelijking met andere typen sloten. Vergelijk dit slot (bv. een discus hangslot) maar eens met een cijferslot. De meeste sloten hebben een sleutel. Natuurlijk kun je deze wel eens kwijtraken, maar dan heb je altijd nog een reservesleutel. Wanneer je van een cijferslot de cijfercombinatie bent vergeten, heb je eigenlijk geen back-up. En daarmee heb je dan ook direct een probleem. Een probleem dat zich maar al te vaak op laat lossen door het slot met geweld te forceren. Dit wil overigens niet zeggen dat dit type slot niet aan te raden is, want ook dit slot heeft natuurlijk zijn eigen specifieke voor –en nadelen. Een tweede voordeel is natuurlijk dat een hangslot eigenlijk niet plaatsgebonden is, zoals veel andere sloten dit wel vaak zijn. Andere voordelen zijn onder andere dat deze sloten relatief licht van gewicht zijn en in verschillende afmetingen te koop zijn.

Het kiezen van het juiste hangslot

Eén van de meest moeilijk te openen soort sloten, zonder sleutel dan wel te verstaan, zijn de hangsloten met een cilinderslot. Als je dus echt iets hebt dat je goed af wil sluiten, dan is dit type hangslot een echte aanrader. Deze hangsloten met een cilinderslot zijn wellicht iets duurder, maar daar staat dus wel een betere beveiliging tegenover.

 
Als je echter meer op zoek bent naar een hangslot dat min of meer ter afschrikking moet dienen kun je beter voor een andere (lees: voordeliger) type kiezen. Zodra men moeite moet doen om iets te forceren zoekt men al snel liever iets anders, iets gemakkelijkers. Verder is het nog goed om even aandacht te besteden aan de beugel van sloten. Ook deze is in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Kijk hier goed naar, zodat je inderdaad het juiste slot koopt. Online kun je gemakkelijk hangsloten bestellen. Je hebt dan de meeste keus tegen de laagste prijzen.

Author: admin

Share This Post On