De winterjas, er op tijd bij zijn!

Winter is coming” is een geen onbekende kreet voor doorgewinterde kijkers van de tv show Game of Thrones. In tegenstelling tot GOT echter duurt de winter bij ons slechts één seizoen, terwijl die in de wereld van draken en helden zich jaren lang kan laten gelden. Voor beiden is het van belang een goede winterjas te hebben en het kan geen kwaad daar op tijd bij te zijn. Zodoende kun je profiteren van een nieuwe collectie of mogelijke aanbiedingen uit eerdere collecties.

 

winterjas

 

De definitie van een goede winterjas

Waterdicht of sneeuwdicht, luchtdicht, goed afsluitbaar aan de voorkant, maar ook bij de mouwen en de onderkant.
• Water- of sneeuwdicht
Dit houdt in dat de jas het niet toelaat dat er vocht doordringt tot op de kleren van de drager. Er zijn materialen, stoffen, die daar uit zichzelf al voor kunnen zorgen, maar als extra bescherming kun je op zoek gaan naar geïmpregneerde winterjassen.
• Luchtdicht
We leven in een winderig land en die wind bepaalt voor een groot deel de gevoelstemperatuur. Daar wil je natuurlijk zo weinig mogelijk last van hebben. Dat brengt met zich mee dat niet alleen het gebruikte materiaal, zoals wol, leer en polyester, wind tegen moeten houden, maar dat de winterjas voorzien moet zijn van goede sluitingen.
• Goed afsluitbaar

Vanwege regen en wind is die afsluitbaarheid van groot belang. Dat geldt voor de ritssluiting voor, mogelijk dubbel, maar ook voor de capuchon van een dames parka. Daarnaast is het prettig dat de jas aan de onderkant en de mouwen aangesnoerd kan worden, zodat ook daar de weersomstandigheden geen vat op hebben.

Online kopen van een winterjas

Hoewel het bij kleding nog vaak zo is dat men wil zien en voelen hoe een jas staat, neemt de aankoop online hand over hand toe. Dit heeft meestal te maken met de prijs, maar ook met de steeds betere mogelijkheden van thuis passen en retour sturen als men niet tevreden is. Geen gesleep van winkel naar winkel, maar lekker thuis uitzoeken wat je deze winter draagt.

 

Author: admin

Share This Post On