CST fietsbanden: de betaalbare optie voor dagelijks gebruik

Nederland heeft een kleine 25 miljoen fietsen staan. Dat betekent dat er meer fietsen zijn dan inwoners. Nederland is natuurlijk bij uitstek een fietsland en eigenlijk is iedereen erop ingesteld, ondanks dat er nog steeds mensen zijn wie de auto pakken voor kleine stukjes is het fietsen naar je werk, school of supermarkt onderdeel van de Nederlandse cultuur en identiteit. Al die Nederlanders wie met regelmaat op de fiets stappen hebben allemaal een gezamenlijke ergernis: lekke fietsbanden. De lekke band is misschien wel het meest irritante deel van het fietsen, gelukkig bestaan er goede fietsbanden. Zoals CST fietsbanden.

Hoe krijg je een lekke band?

Je zit lekker op de fiets en bent kilometers van huis, je hebt de boodschappen in de fietstas en het zonnetje schijnt. Terwijl je de wind in de rug hebt voel je het ineens: in een mum van tijd is je band leeggelopen en rijd je op de velg. Je vraagt je af hoe dit kan? Je bent toch nergens overheen gereden? Toch is het zo, een klein stukje glas heeft zich een weg gebaand door jouw buitenband en de binnenband lek geprikt.

 

Dit kan komen door verschillende oorzaken: het kan zijn dat het stukje glas al een langere tijd in jouw band zat en bij iedere omwenteling een stukje dieper in de band werd gedrukt. Ook kan het simpelweg slijtage zijn. Echter wordt het grootste gedeelte bepaald door geluk of pech.

Wat kan je doen tegen een lekke band?

Je kan best veel doen tegen een lekke band, maar toch blijft het soms onvermijdelijk. Hoe goed jouw banden ook zijn, een lekke band kan je nooit voor honderd procent uitsluiten. Om te beginnen is het slim om af en toe te checken of de band nog goed is en niet te ver versleten. Je kan dan meteen kijken of er geen kleine stukjes glas of steen in het profiel zitten gedrukt, want die kunnen de band later lekprikken.

Author: admin

Share This Post On